Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J97i71ř25í 19M30l97s

1. 6. 2021 13:43

"Počty trestných činů v západním světě hrozivě rostou."

Myslíte jako třeba v Německu, kde kriminalita klesá nepřetržitě již od roku 1992? (poslední údaje z roku 20 za rok 19)

Rv

9 13
možnosti
PP

"Jestliže francouzská policie zadrží nezletilého cizího původu, má ho dle instrukcí bez šetření pustit, protože na překladatele nejsou peníze. Když dotyčný ukradne věci za méně než 300 eur, mají ho rovněž pustit. Ve francouzských věznicích je místo pro 57 000 odsouzených. Trest si v nich odpykává 67 000 vězňů. Dalších 80 až 100 tisíc odsouzených do vězení je na svobodě, protože pro ně není ve vězení místo." -- Jan Keller, sociolog a bývalý europoslanec

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Z-lidi-se-delaji-blbci-Keller-uz-nedokaze-mlcet-Pribeh-Vrbetic-664459

23 5
možnosti
PK

No, to se nečte dobře ale je to výčet faktů a ten se líbit nebude, vlastně bych ten výčet mohl ještě doplnit ..katolická církev prý dlouze přemýšlela jak se do hnutí Black lives matters zapojit a jak té myšlence pomoci, no a nakonec zjistila, že by věci pomohlo, kdyby byl Ježíš Kristus černoch. Zatímco jedni slaví a radují se z úspěchu černocha, který to z nuzných poměrů dotáhl až na syna božího, druzí namítají, že to je sice hezké, že byl Ježíš černoch, ale pořád tu zůstává ta pachuť, že ti, co ho ukřižovali, byli bílí.....

A co se týče Německa, není třeba se obávat, snad kromě Enrgiewende tam činí věci včetně mezinárodních vztahů lepším způsobem než v této zemi...

7 0
možnosti
Foto

Dnešní doba má na rozdíl o té polistopadové jednu zásadní výhodu. Jestliže byli tehdy soudruzi podělaní strachy a ty svoje bolševické kydy si nechávali na doma. Dneska už je otevřeně prezentují a každý ví, kdo to je a co je zač.

14 0
možnosti
PC

p. Omelka:

Dnes ty bolševické kydy, jak píšete, otevřeně nebo skrytě prezentují všichni převlečení komunisté, rozlezlí ve všech politických stranách.

K těm skrytým patří ti největší "demokrati"(alespoň oni se tak nazývají), u nichž ovšem nelze přehlédnout typický bolševický slovník a neustálá potřeba kádrovat a nálepkovat každého, kdo má jiný názor než ten "jediný správný".

2 0
možnosti
Foto

Takže vy jste cinkal svazkem FABek, abyste po třiceti letech došel k závěru, že jste cinkal dobře, ale na špatném hrobě? Západní hodnoty nejsou převážně ty americké. Tam se odedávna soudí každý s každým kvůli něčemu, co nám přijde jako hloupost. To je jejich soudním systémem, který je od našeho diametrálně odlišný. Dle Ústavy ctí svobodu nadevše, proto se svobodou projevů, činů stále veřejně ohánějí a proto se můžete soudit téměř o vše. Neříkám, že to je správné, ale k nám to nedojde určitě. Hodnota každého státu spočívá také v tradicích, kultuře atd. Nevypozoroval jsem, jestli se tedy hlásíte k východním hodnotám, ale stejně tak byste se mohl hlásit k asijským hodnotám.

5 1
možnosti
PN

Vidite USA jinak, nez to je. Nesoudi se kazdy s kazdym, ale jen s tim, pokud z toho neco muze kapnout. Muj student mel "nehodu", polibil na dalnici auto pred sebou. Tedy dotknul se svym naraznikem jeho narazniku. Na aute nebylo nic videt. O par hodin pozdeji volala majitelka auta, ze s "nekym mluvila" a s nehodou dale "nic delat nebude". JInymi slovy mluvila s pravnikem a ten ji sdelil, ze si na studentovi stejne nic nevezme, protoze nic nema a tudiz nema cenu predstirat bolest hlavy, zniceny zivot atd.

0 0
možnosti
PC

Autor popsal situaci zcela objektivně a nestranně.R^ Ovšem zapřisáhlí "demokrati" v tom vidí "jednoznačné" rusofilství asi tak, jako to viděli před 1989 v každém, kdo si troufl poukázat na zvrácenosti tehdejšího komunistického totalitního režimu, a označovali je imperialistickými rozvraceči "nejlepšího demokratického systému" na světě.

25 0
možnosti
JK

Některé západní hodnoty (týká se vámi uvedených zemí)

- Prezident, který lže a pracuje pro Rusko, je odvolán.

- Premiér, který lže a přihrál si dotace na základě zfalšovaných dokumentů, je odvolán.

- Ministr, který lže, je odvolán.

- Během Covidu nezavřeli děti na celý rok doma, ale koordinovali to se zavíráním průmyslu. České děti byly zavřené nejdéle z Evropy s výsledkem největšího počtu zemřelých na obyvatele, taktéž z celé Evropy.

- Během Covidu nemuseli lékaři rozhodovat koho léčit a koho nechat zemřít

- Učitelé se nemusí stydět za svůj příjem a učitelský sbor nepřipomíná domov důchodců.

- Dostatek mateřských školek.

- Mají vyřešenou důchodovou reformu.

- Nedostatek svobodných matek ve značné materiální nouzi.

3 13
možnosti
ZZ

Blábol všech blábolů !

:-P:-P:-P

5 5
možnosti
VV

Prilis dlouhy clanek o tom, co si autor precetl v odkazech. Na to aby si to tam vyzkousel na vlastni kuzi zrejme nema.

Podle mne jen spousta pismen nedavajicich smysl.

2 13
možnosti
VV

Kominterne z roku 1847 se to nelibi opet jsem trefikorenicko na hlavicku.;-D

0 1
možnosti
Foto

Zkuste recipročně popsat, co znamená pojem „východní hodnoty“ a jestli Česká republika patří na východ.

2 1
možnosti
LH

Neznamená to vůbec nic. Kdokoli vytáhne "hodnoty", je zpravidla zbytečné ho dál poslouchat.

4 0
možnosti
Foto

Vy to tady popisujete, jakoby na západ od nás existovala jakási říše s podivnými, zcestnými pravidly. Takhle nás školili soudruzi za bolševika. Mohu vás z vlastní zkušenosti ujistit, že v Rakousku, Francii, Itálii i Německu žijí zcela normálně uvažující lidé. Nešiřte tady paniku o šíleném západu, ty skutečné hodnoty tam stále jsou a budou. Do náruče bratrského Ruska soudný člověk neodkráčí. My k západní kultuře patříme, i když se to může místním soudruhům a rusofilům nelíbit sebevíc.

12 7
možnosti
Foto

Však soudruh to popisuje pěkně po bolševicku.

6 10
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3230x
Jsem technicky vzdělaný vysokoškolák se zájmem o dějiny a svět. Občas mě napadají zajímavé myšlenky, o které bych se chtěl podělit se svým okolím.

 

Seznam rubrik