Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Chamberlain vypadá jako idiot, ale podle mého názoru z něj udělaly idiota jeho tajné služby, ty ho totiž měl varovat, že Hitler blufuje a půjde brzy do války s Polskem.

0 0
možnosti
MS

Nejen pomýleným, ale i zavrženíhodným a zbabělým. Jedna věc je jeho špatný odhad situace a druhá jeho vyjádření ve smyslu "proč by měli Britové hájit nějakou vzdálenou zemi, o které vědí tak málo". :-/

2 0
možnosti
Foto

Tak já také doufám,že se Evropa poučí.Nacionalismu schovávaného za vlastenectví se nesmí ustupovat....

3 2
možnosti
MB

No, byl to omyl..ale politici se často mýlí. Čím poměřovat "největší" pomýlenost?

Mýlil se i Hitler ..mýlil se i Stalin..

Mýlili se i novodobí politici, kteří válkou chtěli šířit svobodu a demokracii..

Prostě až historie ukáže kdo se mýlil a kdo ne..

2 0
možnosti
JL

Přesně, všichni dělali chyby: nejprve si Francouzi myslli, že když se na ĆSR vykašlou, zachrání si kůži - omyl, totéž Britové, pak Poláci, a nakonec Sověti...malé státy poneecháme stranou, ti neměli velké šance. Ale i USA si myslely, že když zůstanou stranou, bude jim OK. Nebylo.

0 0
možnosti
PL

Díváte se na věc z dnešního českého pohledu, bez přihlédnutí ke špatným zkušenostem z války, k náladě britského obyvatelstva, tehdejší technické vybavenosti britské armády, síle spojenců, převážné orientaci na případnou obrannou válku a celkové politické situaci v Evropě. Prostě Chamberlain moc možností na výběr neměl.

Churchil byl jedním z těch, kteří měli opačný názor. Ale obávám se, že ani i při svém charisma, zdravém rozumu a umění přesvědčovat by v roce 1938 by nedokázal tehdy ještě Brity přesvědčit o nutnosti vstoupit do válečného stavu.

2 0
možnosti
PL

mám na mysli špatné zkušenosti z 1.WW

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3230x
Jsem technicky vzdělaný vysokoškolák se zájmem o dějiny a svět. Občas mě napadají zajímavé myšlenky, o které bych se chtěl podělit se svým okolím.

 

Seznam rubrik