Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RW

Existuje řada důkazů proč je "gesto" paní Šojdrové jen populistické plácnutí.

1. Proč zrovna Syrští sirotci z Řeckých táborů? Myslím, že v Jemenu, Venezuele či na Ukrajině žije mnoho sirotků hůře než v uprchlických táborech.

2. Proč přijímat uprchlické sirotky u nás, když za stejné peníze může pomoci mnohem většímu množství sirotků přímo na místě?

3. Proč dnes? Copak paní poslankyni neleželo blaho sirotků na srdci celou její politickou kariéru?

"Nápad" paní Šojdrové má jen dva důvody - zviditelnění se před volbami a prolomení skutečnosti, že česko nelegálí migranty nepřijím.

23 0
možnosti
Foto

J23a10k75u92b 91R58o25t61h

20. 9. 2018 12:42

Kdyby pí Šojdrová vyzvala k přijetí 50 jemenských dětí, řvali byste stejně. Pokud by šlo o 50 Venezuelanů či Ukrajinců, odpor vám podobných by byl zcela stejný. :-/;-€

2 19
možnosti
RW

Nevím kde berete drzost tvrdit co bych dělal "kdyby", ale asi je to přirozená vlastnost "zachránců světa" myslet za druhé i proti jejich vůli.

Osobně si dokážu představit přijmout třeba 1000 sirotků odkudkoli na světě (a osobně se na takové pomoci podílet) , pokud by to bylo například po živelné katastrově a představovalo by to efektivní a funkční řešení nastalé situace. Přikládat palivo do ohně konfliktu a pak se přiživotat na jeho "řešení" je hyenismus. Pokud by paní Šojdrová a jí a vám podobní tvrdě prosazovala dodržování práva, dnes by v Řecku nebyli ŽÁDNÍ syrští sirotci a pravděpodobně by i část těch dnešních sirotků rodiče měla!!!

Vážený čtenář ať si porovná aktivity p. Šojdrové s aktivitami p.Filipi, ať vidí co je skutečná pomoc a práce pro druhé a co je populismus a politická propaganda.

13 2
možnosti
DR

Paní velvyslankyně Filipi je totiž v Sýrii už nějakou dobu, takže přímo z jámy lvové na rozdíl od paní Šojdrové ví o čem mluví. A moc dobře také ví jak to bylo např. i s tím divadlem v Dúmě a díky tomu jsme ji také třeba na obrazovkách ČT hovořit k tomuto tématu neviděli.

12 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3230x
Jsem technicky vzdělaný vysokoškolák se zájmem o dějiny a svět. Občas mě napadají zajímavé myšlenky, o které bych se chtěl podělit se svým okolím.

 

Seznam rubrik