Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Souhlas, karma.

1 0
možnosti
Foto

Je udivující, kolik lidí není ochotno a schopno přiznat onen prostý fakt, že voda je mokrá.

10 0
možnosti
AM

Docela by mě zajímalo, kdy autor blogu poprvé dozvěděl o člověku jménem Enoch Powell a o jeho "jednom z nejslavnějších státnických projevů v dějinách."

Něco mi říká, že to nebude víc než pár dnů...

0 6
možnosti
Foto

A hraje to nějakou roli?

8 0
možnosti
Foto

Před několika lety jsem strávil pár dní v Londýně. Bylo to to v červenci a u kulturních památek jsme potkávali školní třídy v uniformách - asi na školních výletech. Polovina těch dětí byla barevných. Řidiči autobusů městské dopravy a taxikáři byli vesměs barevní. V budoucnu ta Anglie zhnědne ještě více.

5 0
možnosti
Foto

Výraz "zhnědne" je bohužel zavádějící.

0 0
možnosti
SB

Ve srovnání s Anglií jsme však dopadli ještě poměrně dobře. Pobyt sovětských vojsk u nás byl jen dočasný. Teď už jsou Rusové pryč a naše země zažívá možná nejlepší období svých dějin.

...................

Ba dokonce i kdyby tady sovětská vojska dosud byla, považoval bych to za menší zlo než multikulturalismus.

Tím neříkám, že bych z nich byl nadšený. Tím říkám, že za prvé v Rusovi přeci jen kus Evropana je (na rozdíl od migrantů) a za druhé i okupační armáda má určitý řád a sovětští důstojníci by nikdy nedovolili, aby jejich vojáci se tady chovali zcela nekontrolovaně bez dodržování jakýchkoli pravidel (a když ponecháme stranou excesy z prvních dvou nebo tří týdnů po 21. srpnu 1968, tak skutečně k nějakým masovým trestným činům ze stran sovětských vojáků tady nedocházelo - už proto ne, že je moc často z kasáren nepouštěli).

Nechci tady ani ruské okupanty, ani multikulturalismus, ale v porovnání těchto dvou nepěkností bych ty ruské okupanty považoval za menší zlo.

7 0
možnosti
PK

Je to jen k zamyšlení - nemáme tady sice "vojska", ale přišly statisíce (a budou přicházet dále) nových občanů z východu. Ti nemusí Putina milovat, ale přinášejí východní kulturu a uvažování. Je otázka zda nevznikne nová kolona podobná Němcům v minulosti. Při takových kvantech už není asimilace snadná a budou požadovat podíl na moci. Neviděl bych to tak růžově jak se to líčí. I když to může být menší zlo než migrace jiné.

4 0
možnosti
PN

Enoch Powell, projev v britském parlamentu z 20. dubna 1968

Nejvyšší úrovní státnického umění by mělo být, aby bránilo problémům, kterým zabránit lze. Přitom se přirozeně potýká s překážkámi, které jsou hluboko zakořeněny v lidské povaze. Jedna z těchto překážek spočívá v tom, že mnohé problémy nejsou jasně zřetelné, dokud se plně neprojeví: během jejich počátku je vždy prostor pro pochyby a rozdílné názory na to, jestli jsou reálné nebo ne. A z podobných příčin přitahují daleké problémy málo pozornosti v porovnání s těmi aktuálními, které jsou nepochybné a naléhavé. Z toho všeho vyplývá vtíravé pokušení pro politiky zabývat se neodkladnou přítomností na úkor vzdálené budoucnosti.

Lidé mají někdy sklon zaměňovat předvídání problémů za jejich příčinu nebo dokonce za touhu po takových problémech. Mnozí rádi říkají: "kdyby se o tom nemluvilo, pak by se to nejspíš nestalo". Tento zvyk má kořen zřejmě v prastaré víře, že slovo a věc, jméno a předmět, jsou jedno a totéž.

Ať se jedná o cokoli, diskuse o obrovských problémech v budoucnosti, kterým by dnes šlo s trochou úsilí předejít, je mezi politiky nanejvýš nepopulární. A přitom by mělo jít o nejdůležitější činnost každého politika. Ti z nich, kteří se této činnosti vyhýbají, si plně zasluhují být proklínáni ze strany politiků, kteří přijdou po nich.

Před týdnem nebo dvěma jsem měl rozhovor s jedním docela obyčejným Angličanem ve středním věku, který bydlí v mém volebním okrsku a pracuje v jednom z našich znárodněných průmyslových odvětví. Po jedné nebo dvěch větách o počasí, náhle řekl: "Kdybych měl peníze přestěhovat se jinam, tak bych v této zemi nezůstal". Namítl jsem v tom smyslu, že současná vláda nepřetrvá navěky, ale na to on vůbec nereagoval a pokračoval: "Mám tři děti, všechny už mají po škole a dvě z nich už založily rodinu. Nebudu klidný, dokud je všechny neuvidím, jak se usadily v zámoří. Za 15 až 20 let budou v této zemi bělochům vládnout barevní".

7 0
možnosti
PN

pokračování

Už slyším sborové zatracování z vaší strany. Jak si jen troufám říkat takovou strašnou věc? Jak si jen troufám podněcovat problémy a vzbuzovat nepříjemné emoce opakováním takového rozhovoru?

Moje odpověď je taková, že nemám právo tak učinit. Zde máme slušného, obyčejného občana, který za bílého dne v mém vlastním městě říká mně, svému poslanci, že jeho stát nebude dost dobrý, aby v něm žili jeho vlastní děti. Jednoduše nemám právo pokrčit rameny a začít myslet na něco jiného. To co jsem slyšel, si myslí a říká tisíce a statisíce jiných - možná ne v celé Británii, ale určitě v oblastech, které už nyní procházejí naprostou proměnou, ke které neexistuje analogie v celé tisícileté historii tohoto ostrova.

Při současném tempu bude v této zemi tři a půl miliónu přistěhovalců ze zemí Commonwealthu a jejich potomků. Toto není číslo, které bych si vymyslel. Toto číslo bylo oficiálně sděleno parlamentu mluvčím Statistického úřadu. Žádný podobný oficiální odhad pro rok 2000 neexistuje, ale musí se pohybovat v rozmezí od pěti do sedmi miliónů, přibližně okolo deseti procent celkového počtu obyvatel a bude se blížit počtu obyvatel celé londýnské aglomerace. Přistěhovalecká populace samozřejmě nebude rovnoměrně rozprostřena po celé Británii, od Margate po Aberystwyth, od Penzance až po Aberdeen. Celé oblasti, města a městské části napříč Anglií budou obývány skupinami přistěhovalců a jejich potomky.

A jak poběží čas, výrazně se v přistěhovalecké populaci zvýší podíl těch, kteří se již - stejně jako my všichni ostatní - narodili v Anglii. Už v roce 1985 budou mezi přistěhovalci převažovat ti, kteří se narodili zde. To je skutečnost, která volá po naléhavé akci již dnes a přitom povaha takové změny znamená, že pro politiky je velice obtížné ji provést, protože obtíže leží v přítomnosti, zatímco zlo, které má být odvráceno nebo minimalizováno, přijde až za několik volebních období.

7 0
možnosti
KM

Co vám přesně vadí na těch "barevných" lidech?

1 5
možnosti
MJ

Řekl jste ""barevných" lidech" - to je RASÍZMŮŮŮŮZ!!!!!! Jejda mane, já taky řekl ""barevných" lidech" - to je taky rasízmůůůz - jsme oba rasíízti!!!!;-D!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3230x
Jsem technicky vzdělaný vysokoškolák se zájmem o dějiny a svět. Občas mě napadají zajímavé myšlenky, o které bych se chtěl podělit se svým okolím.

 

Seznam rubrik