Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Košer a halal porážka vychází z Bible. Pokud ji zakážeme, musíme ji i zakázat Židům, kteří tuto porážku provádí tisíc let z důvodu, aby podle knihy Mojžíšovy zvíře netrpělo.Halal porážka je způsob porážky zvířat, která splňuje přísná islámská kritéria pro konzumaci masa. To také odkazuje na rituální čistotu požadovanou v oblasti zpracování, balení a manipulaci s produkty živočišného původu, která činí konečný produkt přijatelný nejen pro muslimskou komunitu. Porážka se provádí dospělým vyučeným muslimem/muslimkou. Zvíře může být poraženo jen k splnění lidské potřeby potravin. Pokud je zvíře poraženo k tomuto účelu, jméno pana Boha musí být vysloveno při tomto aktu. Žádné zvíře nesmí být vystaveno jakékoliv tísni nebo strachu před porážkou. Existují přísná pravidla, která jsou řízena tímto zákonem, zákonem určeným ke snížení nebo odstranění utrpení, které pociťují zvířata. V procesu porážení mohou být použity pouze nejostřejší a nejméně bolestivé nástroje. V celém cyklu chovu dobytka určeného k lidské spotřebě, je povinná maximální zdvořilost a respekt k zvířatům. Pokud jsou splněny tyto požadavky, dostane maso certifikaci Halal jinak ne.RvRvRv

2 0
možnosti
Foto

. Porážku v případě košer provádí takzvaný Šochet. To je osoba, která prošla školením a musí dodržet pět halachických nařízení, která jsou pevně daná. Šochet při porážce zvířeti prořízne hrdlo speciálním ostrým nožem (chalaf), který nesmí obsahovat žádnou nerovnost či zub. Tímto řezem naráz přetne krční žíly, tepny, hrtan a jícen, v důsledku čehož dojde k prudkém poklesu krevního tlaku v mozku a okamžité ztrátě vědomí. Zvíře díky této porážce netrpí. Krev se nechá odtéct, protože podle Židosvké nauky se v krvi nachází duše a pak se zasype. Maso je nejprve na zhruba půl hodiny ponořeno do studené vody, což má za následek otevření pórů. Následně je položeno na šikmou desku a posypáno hrubou solí, která díky principu osmózy z masa krev odstraní. Z masa je též nutno odstranit šlachy a žilní systém. Po porážce je zvíře důkladně kontrolováno a v případě, že by byla nalezena sebemenší vada, zjištěna nemoc apod., zvíře automaticky přestává být košer. Halal je v podstatě to samé. Takže si raději dám maso halal anebo košer.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

podobně vypadá židovská porážka-že bychom se postvili proti židovskému státu Izraeli? 8-o

a viděl jste někdy záběry z jatek u nás?8-o

každý kdo jí maso je spolupachatelem těchto zvěrstev

ařčkoliv nazývat to zvěrstvy není správné, protože je páchá člověk a ne zvířata

ale hlavně že jste si pod pláštíkem soucitu se zvířaty ohřál svou polívčičku a ted si jděte někam na biftek nebo hambáč a zkuste přitom myslete na to, co to zvíře, které požítráte, vytrpěloRv

2 3
možnosti
Foto

;-DHalal je oproti porážkám v našich jatkách Barbarský???

2 3
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

No, zase jsem se něco dověděl o straně zelených, teď už budu mít jasné asociace pokud se někde nějaký zelenáč objeví.R^

0 1
možnosti

Než začnete psát nesmyslnost,jděte se podívat na česká jatka,jakým "křestanským,civilizovaným" zpusobem tam jsou zabíjena zvířata.Halal porážka má i jeden zajímavý praktický význam.Pokud zvíře neumírá ve stresu jako na našich jatkách,jeho maso je mnohem chutnější...na "barbarské" košer porážky utočit nebudete?Nebo snad nevíte,že tento rituální zpusob zabíjení převzali muslimové od židu.Říká se tomu kulturní obohacení.

4 5
možnosti
Foto

Podle Vás není na halal/košer porážce, za plného vědomí podříznuté, zvíře ve stresu? Celé tělo toho nebohého zvířete je zaplaveno adrenalinem a stresovými hormony. To je podle Vás ta zdravá strava? To Vám nestačí Vaše vlastní stresové hormony, musíte se jimi ještě dopovat?

Jediný humánní a konzumentovo zdraví nepoškozující způsob porážky je ten, při kterém se nevystresované zvíře omráčí (např. jateční pistolí), podříznou se krční tepny a zvíře se pověsí, aby dokonale vykrvácelo za pomoci stále ještě běžícího srdce.

0 0
možnosti

a že vám nevadí například usmrcování zvířat v asii, víte že tam hází živá zvířata do horké vody třeba? A naše civilizovaná jatka a velkochovy, to je OK? A co třeba židovská košer pořážka?

4 2
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3230x
Jsem technicky vzdělaný vysokoškolák se zájmem o dějiny a svět. Občas mě napadají zajímavé myšlenky, o které bych se chtěl podělit se svým okolím.

 

Seznam rubrik