Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, pokud si vzpomínám, Zeman se brzy po sametové revoluci profiloval právě jako sociální demokrat, v čele ČSSD, kam se dostal po odstranění původního vedení, které obnovilo tuto stranu, slavil své největší politické úspěchy. Svým levicovým smýšlením se netajil ani při instalaci do funkce prezidenta a levicovým politikem je stále. Jeho sbližování se s Konvičkou se ovšem bojím, a to bez hysterie. Tak trochu mi to připomíná (samozřejmě v malém a s vědomím, že každé přirovnání kulhá) sbližování německých ultralevých národních socialistů s ultrapravými italskými a španělskými fašisty. Spojoval je společný nepřítel - bolševismus. Naštěstí Zeman je stále, aspoň myslím, víceméně demokrat. Jenže on i Konvička už společného nepřítele mají - islám a islamismus. A ještě něco. Z toho, že Zeman říká to, co si myslí většina lidí, bych se tolik neradoval. Hitler také mluvil z duše většině Němců. Zdůrazňuji, že v žádném případě nepřirovnávám Miloše Zemana k Adolfu Hitlerovi. Pouze jsem upozornil na některé možné podobnosti kvůli tomu, že argumenty, které jste použil ve prospěch Zemana, nemusí znamenat vůbec nic nebo něco jiného, něž se snažíte předkládat.

0 1
možnosti

J46a17r67a 81R45a73n17k

21. 11. 2015 3:52

Poku myslite minuly rok, tak kricel "Ja se Vas nebojim".

1 1
možnosti

V projevu pana Zemana mne nesmírně potěšila tato věta: "Nálepka či nadávka není argument a prokazuje pouze myšlenkovou nedostatečnost těch, kdo ji vyslovují. " Konečně pan Zeman tvrdí to, co říkám já - nadávají jen ti, kteří nemají co lepšího říct a zostuzují hlavně sebe. Bohužel pan Zeman je ten, který v minulosti hodně odsudků a nálepek rozdal.

Nicméně trochu k jádru ... mnoho z vás říká, že pan Zeman neřekl nic odsuzujícího. Nechce se mi věřit, že slepota lidí je tak velká. Ale co už, oni budou přesvědčeni o tom, že přeci "řekl pravdu". Nevím čí pravdu - je to totiž podivné zaklínadlo "když říkám pravdu, mohu i urážet a je to správné nebo přinejmenším beztrestné". Není ... a z úst prezidenta republiky tím méně.

Pan Zeman se vždy ve své politické kariéře snažil nalézt témata, kterými oslovil nemalou část voličstva, resp. rozdělil nemalou část voličstva proti nějaké skupině. Je snažší ovládat lidi, když jim ukážete "tamhle je padouch, to vy jste ti správní, udělejte tohle a tohle".

Chcete-li slyšet co zazlívám panu Zemanovi z jeho projevu, pak jsou to například slova o mladých a dobře živených migrantech. Hovoří o jejich zaostalosti. Hovoří o tom, že lidem někdo vymývá mozek - podle pana Zemana je pomoc druhým a výzva k nenastolování nenávisti asi vymýváním mozků. Podle pana Zemana jsou všichni, kteří vyzývají ke klidu a nebouření vášní vymívači mozku, rádoby elity, které nikdo nezvolil (jako kdyby lidé, kteří nebyli zvoleni neměli právo přednést svůj názor, výzvu nebo apel - pan Zeman zapomíná, že v listopadu 89 to byli právě lidé, kteří nebyli zvoleni, kteří určili další směrování naší země na úkor těch zvolených). Dále pan Zeman hovořil o "stádu, které se zde sešlo minulý rok". 

Závěrem jen doufám, že pan Zeman se bude držet činy závěru svého projevu, kde nabádá k tomu, abychom si vážili rozdílnosti názorů, kde budeme diskutovat a nebudeme podléhat "vymývání mozků".

1 0
možnosti

Jen abych ještě doplnil co pan Zeman řekl tak hodně ošklivého, že to zasluhuje odsudku a proč ho někteří jeho proslov přirovnávají k fašismu ... pan Zeman se zmínil o tom, že kultura cizinců, kteří zde žiji, "není kulturou vrahů a není to kultura náboženské nenávisti.". 

Pokud z takové věty pro někoho nečiší problém, průšvih a návodnost, tak mi nezbývá, než jen pokrčit rameny.

0 0
možnosti
Foto

Sobotka a Dienstbier mluví o fašismu a po nich to opakuje celá řada redaktorů z našich novin a časopisů. Ale ani jeden z nich si nevšiml toho, že i tentokrát se v davu pod tribunou objevil "humanista" s červenou kartou, který argumentuje házenými vajíčky. Naštěstí stačil hodit jen jedno, ostatní vajíčka, ukrytá pod kabátem, mu hned vedle něj stojící "xenofobové" rozmačkali. :-) Viz dokumentární foto, které nafotil Petr Švihák:  

http://svihak.blog.idnes.cz/c/484480/17-listopad-2015-albertov.html

8 0
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím! R^

Příznačné je, že takové zástupné důvody (údajný příklon k fašizaci společnosti, nedodržení demokratických principů a svobody, apod.) k útokům na prezidenta si hledají a nacházejí hlavně ti, kteří sami nemají lidem co pozitivního říct a vlastně ani nabídnout.

A vlak jim proto ujíždí (jejich koryta jsou v ohrožení) a oni to dobře vědí a cítí.

5 0
možnosti

Teď se zase zvedá povyk z akademických kruhů, protože Zeman někoho nechce jmenovat profesorem. Tak jsem se mrknul, kvůli komu se tak křičí. Eichler - politruk, Ošťádal - estébák. A přesto se nejmenování těchto kreatur stane další záminkou pro útok na Zemana. Každý důvod bude dobrý.

7 1
možnosti

Máte pravdu. Také jsem si ten proslov poslechl několikrát a opravdu tam není nic z toho, co mu ti okopávači kotníků vyčítají. Přotom je zajímavé, že nikdo z nich nedokáže konkrétně říct (napsat), co konkrétně řekl nevhodného, fašistického. 

Pan Dienstbier by se měl panu prezidentovi slušně omluvit a za ním všichni, kteří si do něj u této příležitosti kopli.

13 1
možnosti

Nejhorsi pro ty, kteri chteji v blizke budoucnosti islamem zotrocit evropske staty je, ze za prezidentem M. Zemanem stoji normalni slusni lide, kteri si nechteji nechat libit. Proti tem se lzi a spinou tezko bojuje.

7 1
možnosti
Foto

Zeman neřekl nic, co by jej zařadilo mezi fašisticky smýšlející. Je přece jen chytřejší, než ti co stáli za ním. Stačí ale, že svou účastí veřejně podpořil ty, co si neberou servítky a otevřeně volají po nenávisti ke všem, co nesdílí stejný pohled.

2 6
možnosti

Nepovidejte. A nebo lepe povidejte. Rozpovidejte se o detailech.

6 0
možnosti

Nejsem sice příznivec M.Z, byl příliš velký EuroHujer, možná, že už prozřel;-D,  ale říkám "Pán Bůh (Aláh) za Miloše zaplať", ale jsem za něj rád. Mít místo něj "kňýžete", tak už by byly rekvírovány nadměrné bytové prostory v domcích, vilách i bytech, aby "migranti" měli evropsky důstojné ubytování. Jinak hloupé protizemanovské výkřiky z Alberova, ať jsou to politici, či Sluníčkáři nebo "studenti"  jsou opravdu zoufalé a zřejmě někým naordinované. No a naše media do něj kopou i tam, kde by si rozumnej člověk myslel, že to ani nejde. Pan ministr pro šikanování vlastních obyvatel "Ouřednípivo" mě skutečně rozesmál (ale je to spíše  tragédie), když obvinil  prezidenta  ke sklonu k fašismu. On opravdu neví jaký je rozdíl mezi demokracií a fašismem. Pokud by to věděl, tak by zjistil, že k fašismu má podstatně hodně blízko. Jediné, co ho omlouvá, je to, že je Američan a většina Američanů má nulové základní vzdělání.  No a náš pan premiér dostává zřejmě sodu z Bruselu, tak ač "zvolen" lidem českým a placen z mozolů a potu lidu českého, tak jednoznačně kope za BruselRv

5 2
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3230x
Jsem technicky vzdělaný vysokoškolák se zájmem o dějiny a svět. Občas mě napadají zajímavé myšlenky, o které bych se chtěl podělit se svým okolím.

 

Seznam rubrik