Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, uvádíte různé neblahosti, kterých jsme, třeba v USA, svědky. Ovšem už nějak opomíjíte, že se jimi společnost zaobírá a snaží se je řešit.

Na druhé straně by měly být nějaké východní hodnoty. Tam se patrně nic takového neděje. Není tam viníků, ani potrestaných. Už dobrých 200 let tam nedošlo k významné změně myšlení a mravů společnosti.

Pak tu můžeme definovat středoevropské hodnoty, např. typické ty naše. A zde si opět připomeňme klasickou třísku a břevno v oku.

Dovolím si otázku "na tělo": kdyby nebylo zbytí, prchl byste třeba do USA nebo do Ruska? A co do Švýcarska? Dokázal byste se tam uživit a prosperovat?

2 4
možnosti
ZZ

Středoevropské hodnoty ? Co to je ?

Udavačství, neposlušnost, podvádění, přemoudřelost neschopných břídilů, Švejkování, podlézání ........ ?

8-o

1 1
možnosti

Pokud přijmeme tezi, že svět se politicky dělí na východ a západ, patříme jednoznačně na západ, bez ohledu na to, co se teď děje v USA v souvislosti s hnutím BLM a Me Too.

1 0
možnosti

A každé jablko těžší než 15 kg je modré.

0 0
možnosti
JL

Je to trošku demagogie, co autor napsal, taková běžná v poslední době. Nemá smysl zaměňovat hodnoty obecně lidské a aktuální politiku nebo sociální jevy. Obecně západní hodnoty jsou demokracie, občanské svobody, spravedlnost, rovnost, sekulárnost. To stačí. Zabývat se přitom černošskými nepokoji v USA, znásilňováním ve Švédsku je zbytečné - to je jejich politický a sociální problém, jak se k tomu ty státy postaví. Nemáme u nás černochy ani 100 000 nudících se muslimů. Zabývejme se svojí realitou.

5 13
možnosti
PN

čo bolo to bolo. Tyhle zapadni hodnoty uz davno zapadnimi hodnotami nejsou. V USA byly super obcanske svobody, a to v 70 letech. Kdeze ty lonske snehy jsou.

https://www.youtube.com/watch?v=4fTkA3dvpPM

7 0
možnosti
MV

"kupředu levá" jsem si za svyho života užil až až. Je ale nepopiratelne, že někomu se stýská...

10 6
možnosti
VV

Zase jste mi neco pripomel. Radio Praha mela vzdy znelku to zblunk, zblunk z Vltavy, a take mu to dlouho zustalo.

Nekdy po unoru 48 byla Praha 2 prejmenovana na ceskoslovensky okruh M se znelkou kupredu leva.

2 0
možnosti

Otázka ukazuje myšlenkový pochod tazatele. Všichni s odlišným viděním světa jsou podplaceni, své názory jen předstírají. Asi nemá cenu dále diskutovat, je to na diagnózu.

4 1
možnosti

(Týkalo se dotazu p. Jandové)

0 0
možnosti
JK

J76a18n 28K57o19z30á62k

1. 6. 2021 23:13

Asi se budete divit, ale existují i taková individua, která si dovolí přemýšlet. Což se vás netýká, neboť jdete jenom s tím správným přesvědčením.

6 0
možnosti
MJ

Bohužel v poslední době jsou velmi často zaměňovány „západní hodnoty“ a současná západní praxe. Hodnoty, které většina z nás bere jako samozřejmou součást společnosti, jako občanská svoboda, svoboda názorů nebo zaručená lidská práva a nepřípustnost cenzury jsou „západními hodnotami“. Na západě vznikly a jsou základem západní civilizace. Že se část současné západní společnosti od nich v poslední době vzdaluje, je jiná otázka. Na východě (Rusko, Čína...) tyto hodnoty nemají tradici a jsou zpravidla dodnes potlačovány. Pro východ je typický kolektivismus se silným vůdcem nebo stranou, práva jednoho člověka jsou v tomto systému pro stát absolutně nedůležitá. Důležité jsou jen „vyšší cíle“, které určuje silná strana nebo vůdce. Tento model jsme tu měli díky nadvládě SSSR do roku 89...

12 0
možnosti
RP

občanská svoboda, svoboda názorů nebo zaručená lidská práva a nepřípustnost cenzury jsou „západními hodnotami“.

A kde prosím? Je tolik případů, kde byl odsouzen člověk za svůj názor proti novodobému systému .... Dnes je člověk trestán za svůj názor.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 13
možnosti
JK

J11a34n 40K68o97z19á47k

1. 6. 2021 23:15

Levné a hodně přihlouplé.

7 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3230x
Jsem technicky vzdělaný vysokoškolák se zájmem o dějiny a svět. Občas mě napadají zajímavé myšlenky, o které bych se chtěl podělit se svým okolím.

 

Seznam rubrik